Five Things 1

Five Things 1

От днес,в началото на всяка седмица,ще има публикация Five Things.Това ще бъдат петте неща,които са ми направили впечатление през изминалата седмица.Може да бъде всичко..нещо,което съм прочела,видяла или снимала.Надявам се да ви е интересно 🙂

1. Попаднах на един документален филм от 2008 година,казва се “Деца консуматори:Комерсиализацията на детството” (оригиналното заглавие е “Consuming Kids:The Commercialization of Childhood”).Става въпрос за така нареченият детски маркетинг и неговото въздействие върху здравето и щастието на децата.Ако имате време изгледайте филма,ще видите неща,които са меко казано шокиращи и ще разберете как фирмите,чрез рекламите буквално влизат в мозъците на децата,с цел да ги направят свои потребители за цял живот.Даже си имат име на за това- “От люлка до гроб”.След като изгледах филма осъзнах,че и аз съм попаднала в този капан.

2.Любимите ми сериали се завърнаха!Дойде есента и с нея и новите сезони на любимите ми сериали:“Добрата съпруга“,”90120″,”Клюкарката”,”Анатомията на Грей”,”Дневниците на вампира”..

 

3.Прасето е по-интелигентно от кучето и се нарежда на 4-то място след шимпанзето, делфина и слона.

4.Мислите на Джим Рон-страхотна мотивация от един легендарен бизнес философ,предприемач,оратор и автор.

“Има две болки. Всички страдаме от една от тях – болката на дисциплината или болката на съжалението. Разликата обаче е в това, че дисциплината тежи грамове, a съжалението – тонове.”

5.Depeche Mode отново ще разтърсят София!Датата е 12 май 2013…

Loading Facebook Comments ...

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.