Hot Spots in Istanbul: Midpoint

Hot Spots in Istanbul: Midpoint

Hot Spots in Istanbul: Midpoint

В Истанбул изобилства от прекрасни места за хапване, но Midpoint заема сериозно място, като една от най-известните вериги в най-големият турски град.

Освен в Истанбул, заведенията Midpoint могат да бъдат намерени също в Анталия, Анкара и Измир. Посещавала съм три от заведенията на веригата и мога да кажа, че качеството на храната и на обслужването е еднакво. Най-впечатлена останах от Midpoint Beyoğlu ( за което ще разкажа по-долу), но това е основно заради гледката. Ако сте морски деца и предпочитате близостта с морето бих ви препоръчала заведението, което се намира в Florya Aqua Shopping Mall.

A photo posted by @hilalcinel on

Заведенията с модерен интериор, страхотно обслужване и изключително разнообразно меню. Цените не са от най-достъпните, но не са и безбожно високи. За такъв тип заведение в Истанбул са напълни приемливи. Тук трябва да отбележа, че в заведението се предлага алкохол, а както вече съм споменавала, където е разрешена консумацията на алкохол цените са по-високи.

В менюто има за всеки по нещо, храната е вкусна, а порциите са задоволително големи. Заведенията се намират в най-добрите и посещавани молове, както и на няколко ключови места в града. Днес мисля да ви представя моят фаворит, а имено  Midpoint Beyoğlu.

#topkapipalace #bosphorus #istanbul #turkey #midpoint #beyoglu #best #view

A photo posted by @lilyanayotova on

Midpoint Beyoğlu се намира на булевард Истиклял, което го прави доста лесно за посещение. Най-голямото предимство на именно този Midpoint е огромната тераса, от която се разкрива приказна гледка към “старият” Истанбул. През лятото на терасата е доста прохладно от почти постоянният босфорски вятър, а през по-студените дни можете да се постоплите с меко одеяло и приятната топлина от външните печки.

Като минус бих могла да отбележа, че заведението е винаги пълно и сядането на маса до парапета е трудна задача, но терасата е разположена на две нива и така гледката се вижда от повечето маси. Мястото е много красиво и през деня и през нощта. Може би от разказа ми до момента, останахте с впечатлението, че Midpoint е ресторант, но по-скоро е bar & dinner. Можете спокойно да седнете за по кафе или за да изпиете няколко коктейла вечер.

Препоръчвам на всеки да посети Midpoint Beyoğlu най-малкото заради гледката, но съм сигурна, че ще оцените и другите му плюсове.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.