Есен

есен

Есен

Не знам при вас как е, но тук в Пловдив, есента дойде за около … хм…. 5 часа. Докато беше 35 градуса и се чувствах все едно е началото на Август, а не средата на Септември, ей така, една сутрин се събудих и вън беше като от сцена на клипа на “Ветрове”.

Всичко подсказваше, че вече е есен. Учениците започнаха училище, стартираха реалити предаванията, започнаха новите сезони на сериалите, заредиха есенните колекции по магазините, а жегата все още ме държеше в лапите си и вместо да искам да легна на дивана завита с одеяло и с чаша чай в ръка, обмислях дали няма да ми е прекалено топло, ако сложа тениска и посягах към потник.

И така допреди няколко дни. Вече официално мога да кажа, че есента дойде. Първите два-три дни беше почти прекрасно. Приятни температури от 20 и няколко градуса, тук там някое пожълтяло листо и вятъра, който на моменти беше ужасен, но все пак е за предпочитане от жегата. След това една сутрин дойде дъжда, който вече позиционирана и завита на дивана наблюдавах с удоволствие. Приятелят ми разходи кучетата през този ден, а аз излизайки чак вечерта видях един мокър, но освежен град.

Днес вече се сблъсках с калта, присвитите под чадърите хора и странните комбинации от дрехи, които придружават всяка смяна на сезоните. Най-неприятното е миризмата в затворените обществени пространства от рода на магазини, офиси и таксита. А миризмата комбинирана с мокър чадър залепен за крака ти, от стоящия зад теб на опашката, е най-ясният сигнал, че есента е тук.

И все пак се надявам през следващите дни положението да се промени и изкараме една наистина красива есен. През weekend-а в Пловдив ще се състои Капана Фест и се надявам да бъде поне сухо, за да изкараме едни наистина готини последни дни на септември. А как започна вашата есен?

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.