Турска музика : Sıla

Турска музика : Sıla

Започвам серия от публикации, в които ще ви запозная с едни от любимите ми турски изпълнители. До преди три години за мен турската музика беше просто оригиналната версия на чалгата. При първото ми посещение на Истанбул в колата слушахме Kral Pop през цялото време и открих, че всъщност има страхотни турски изпълнители. Разбира се, говоря за турският поп и рок, а не за маанетата, които безпрецедентно имат много активно присъствие под турския небосклон.

7212950-2702

Не случайно първо ще ви запозная със Съла. Това е една от любимите ми турски изпълнителки, която прави много специфична музика. Безспорно в почти всичките и песни присъства онзи лек ориенталски вкус, но тя е една от най-уважаваните и талантливи турски изпълнителки. С прекрасният си глас и силното си присъствие Съла се превърна в моята любима изпълнителка!

В момента по БТВ върви един сериал с оригинално име “Sıla”, чието име тук превеждат “Завръщане”. Именно Sıla изпълнява прекрасните вокали в музиката на сериала и много любимата ми песен Sıla- Töre. В youtube има страхотни видеа с нейни акустични изпълнения и с ръка на сърцето мога да кажа, че обожавам гласът и. Ето линк към Vevo каналът и.

Красива, стилна и талантлива, за мен бохемката на турската музика…

 

Loading Facebook Comments ...

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.