Филмова вечер

Филмова вечер

Филмова вечер

Каква по-подходяща неделна публикация от такава за филми?

През последните месеци, изненадващо за мен изгледах един след друг филми, които си заслужават отделеното време и средства. Очаквах поне един-два от филмите да ме разочароват, но всички бяха точно това, което си представях.

Марсианецът / The Martian

Филмова вечер

До стасе позабавих с гледането на Марсианецът, за което съжалявам. Този филм е от тези, които си заслужава да се гледат на кино. Имах леки опасения, че филма може да ме отегчи в някакъв момент, но това не се случи дори и за момент. Изгледах го от начало до край с невероятно удоволствие. В филмът се разказва за това как Мат Деймън го оставят на Марс, защото го мислят за умрял, но той, разбра се, е жив и трябва да оцелее около година, докато стане възможно завръщането му на земята. Но Деймън има много добри ботанически познания и си прави една марсианска оранжерийка и се започва голямото отглеждане на картофи. Филмът си е чиста фантасмагория, но приятна такава. Всъщност филмът е по едноименната книга на Анди Уеър, която мисля да прочета.

Завръщането / The Revenant

Филмова вечер

Голяма фенка съм на Леонардо и очаквах филмът с нетърпение, за да изплакна око. Е, още от първото гледане на трейлъра осъзнах, че Лео няма да е в най-бляскавият си вид в този филм, но за сметка на това актьорската му игра беше блестяща. Филмът ми беше изключително интересен и проследих историята със затаен дъх, най-вече защото е по-истински случай. Преди да изгледам филмът потърсих информация за Хю Глас и това, може би, ме направи една идея по-съпричастна към случаващото се на екрана. Филмът е по едноименният роман на Майкъл Пункe и разказва за приключенията на Хю Глас, който бива изоставен полумъртъв в гората. Преди това е бил нападнат от мечка гризли и синът му е убит пред очите му. Жаждата му за отмъщение го изпраща на едно дълго пътешествие, за което няма да ви разказвам, че да остане какво да гледате.

Момичето от Дания / The Danish Girl 

Филмова вечер

 

Отново филм по действителен случай, в който проследяваме историята на Ейнар Вегенер/Лили Елбе и Герда Вегенер. Елбе е една от първите трансджендър жени, които се подлагат на серия операции за смяна на пола, като Герда я подкрепя по време на целия процес на промяна. Страхотен филм, който ме накара да се разплача. Невероятна актьорска игра от  Еди Редмейн и Алисия Викандер.

Бруклин / Brooklyn

Филмова вечер

Бруклин си е 100% филм за жени. Беше ми много приятно да го гледам, а в края на филма осъзнах, че главната актриса Сирша Ронан е Хана от един друг много любим мой филм ( “Hanna”). “Eлис емигрира в Бруклин, където намира нова работа, любовта на живота си и всичко, което я кара да бъде щастлива. Но един ден се налага да се върне отново в Ирландия, където миналото я застига и е поставена под труден избор между стария си приятел в Ирландия и Тони, който живее в Америка.”

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.