Автогара Байрям Паша- Истанбул

Автогара Байрям Паша- Истанбул

Автогарата Байрям Паша е мястото, което вълнува много пътуващи до южната ни съседка, защото там спират автобусите пристигащи от България. Това е най-голямата автогара в Европа и третата по-големина в света. Всъщност можете да срещнете името тази автогара по няколко начина- Байрям Паша (Bayrampaşa otogar), Буюк Отогар (Büyük Otogar) и Есенлер(Esenler Otogar). 

Esenler-Otogarı

Самата автогара си е едно доста грозно и мръсно място. Важно да имате предвид при пристигането си, че автобусът спира на две места. Първо още при самото влизане в автогарата, където обикновено автобуса почти се изпразва. Там обикновено слизат хората, които ги чакат с коли, защото е по-удобно за паркиране. След едно известно “изкачване” из лабиринтите на автогарата ще се качите горе на пероните, където е и вашата спирка. Противно на повечето автогари, на които поне аз съм била, пероните са разположени от външната страна и за да стигнете до метрото, такситата и автобусната спирка, трябва да влезете в сградата и да минете във вътрешният ринг. На снимката по-долу можете да придобиете ясна представа за какво говоря.

ak_saraydan_sonra_esenler_otogarida_kacak_h11787

От тук на нататък всичко зависи накъде сте се запътили.През автогарата минава метро линия М1, с която лесно можете да стигнете до летище “Ататюрк” или до Аксарай от където можете да хванете трамвая и да отидете до Султан Ахмед. Ако ще пътувате към автогарата, спирката се казва Otogar. С автобус IETT 83-O можете да отидете до квартал Таксим. 

istanbul_dj-27042011-0633b_buyuk-otogar-bus-station

Въпреки внушителните си мащаби автогарата е направена така, че човек да може да се ориентира без проблем на нея и не вярвам да срещнете някакви проблеми при пристигането си.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.