5 причини да посетите Истанбул през зимата

5 причини да посетите Истанбул през зимата

5 причини да посетите Истанбул през зимата

През зимният сезон Истанбул често е доста подценявана дестинация. Може би поради наличието на море хората го свързват с лятото и го отбягват през зимата. Днес ще ви дам 5 причини да посетите Истанбул през зимата.

1.Спокойствието извън туристическият сезон

5 причини да посетите Истанбул през зимата

Една от най-съществените за мен лично причини е, че извън силният туристически сезон, Истанбул се превръща в едно много по-спокойно място. Няма ги опашките от чакащи при основните туристически обекти и съответно можете да разглеждате много по-спокойно и обстойно. Също така опашките по-границите са много по-малки дори и през weekenda. Друг плюс е и занижената цена на хотелите. В някой хотели се наблюдава занижаване на цената с над 40%.

2. Пазаруване

5 причини да посетите Истанбул през зимата

На всякъде по света зимата са едни от най-добрите намаления. Истанбул като една перфектна шопинг локация не остава по-назад. Намаленията са факт, а и някак си зимно време обикалянето по моловете е една идея по-оправдано, вместо да си навън, да се разхождаш и да разглеждаш. Също отново поради липсата на огромно количество туристи, разходката ви по магазините ще е много по-приятна и спокойна. Това е и най-перфектното време за посещение на Капалъ Каршъ, която е едно от най-претъпканите места по света, които съм посещавала. Там също поради по-малкият човекопоток, търговците са склонни на по-големи отстъпки.

3. Нощният живот

5 причини да посетите Истанбул през зимата

Нощният живот в Истанбул никога не прекъсва. Докато през лятото са най-актуални откритите клубове като Reina и Suada Club, през зимата съответно, можете да се насладите на прекрасни барове и ресторанти със супер интересен дизайн, който не би могъл да се реализира при отворено пространство.

4. Хамам

5 причини да посетите Истанбул през зимата

Да отидеш в Хамам е прекрасно преживяване през цялата година, но определено зимата тази баня е най-приятна. Едва ли има нещо по-приятно и релаксиращо от това да ви изкъпят, насапунисат, масажират и изтъркат легнали върху топлият мрамор, през някой студен зимен ден.

5. Истанбул през зимата

5 причини да посетите Истанбул през зимата

Самият град през зимата си е достатъчна причина да го посетите. Знаете, че зимата и снегът придават красив и чист вид дори на най-мръсното и грозно място. Атмосферата на града се променя и една разхода из снежният град с пакет горещи печени кестени в ръка или седнали на някое приятно кафе край водите на Босфора ( в Истанбул почти всички заведения имат огромни печки отвън, покрай които е изключително приятно да се стои ) отпивайки от топла чаша със салеп, е много по-привлекателно през зимата, а изживяването си заслужава!

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.