Postcode: Otağtepe park

Otağtepe park

Postcode: Otağtepe park

Много места с прекрасни гледки съм посетила в Истанбул, но гледката от парка в Otağtepe не бих мога да сравня с нито едно…

Otağtepe park

На фона на всички лоши новини пристигащи от Истанбул, днес ще ви разкажа за един парк, който определено е задължителен за посещение. По различни причини, чак при последното ми ходене в града успях да се кача на Отаатепе и да се насладя на прекрасната гледка. Виждала съм стотици снимки на това място, но заставайки толкова близо моста Фатих Султан Мехтет и поглеждайки към красивият европейски бряг осъзнах, че има много усещания, които една снимка не може да предаде.

Otağtepe park

Паркът можете да намерите под името Tema-vehbi Koç Doğa Kültür Merkez. Намира се на хълма Отаатепе на азиатският бряг на Босфора и всъщност представлява парк, от който се разкрива разкошна гледка. Достигането до парка пеша за мен граничи с невъзможното, но има удобен градски транспорт, а самият парк разполага с безплатен паркинг за всеки, който е решил да го посети с кола. Много хора наричат парка просто “Otağtepe park”, но на табелите към парка ще видите изписано горното име.

Otağtepe park

Най-забележителното нещо в парка е гледката, но също така прави впечатление и факта, че работи с работно време, паркинга е в територията му, минавайки през вратата на парка е забранено да се пуши, да се чоплят семки и всякакви подобни дейности, които биха довели до замърсяване. Забранено е и правенето на пикник, което прави парка много по-спокоен от други подобни места из града. Факт е, че парка е изключително чист и приятен.

Като минус на парка мога да отбележа само това, че паркът не работи денонощно или поне по до късно вечер, защото съм сигурна, че вечер гледката би била още по-красива. Не мога да намеря актуалното работно време на парка, но мисля, че е до 19 часа.

Адрес: Kavacık Mah. Otağtepe Cad. Çınarlı Sok. Beykoz 34810 İstanbul,Türkiye

 

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.