Hot Spots in Istanbul: Lucca

Lucca Истанбул

Hot Spots in Istanbul: Lucca

Разхождайки се по крайбрежната улица в Бебек, няма как да не забележете тълпа от хора на тротоара пред Lucca. Високият интерес към заведението не е от днес и това определено е една от най-горещите точки в Истанбул…

Lucca Истанбул

От десет години, всеки ден в Lucca се събират множество хора, които имат най-малкото едно общо нещо- любовта към хубавата храна, коктейли, музика и обстановка. Заведението е висок клас, но в никакъв случай не е снобарско. Ежедневни посетители са известни и богати турци и чужденци, случайно преминаващи туристи привлечени от високият рейтинг на заведението, както и хора отворени към по-европейският начин на живот.

Разположено на един хвърлей от Босфора, заведението все пак се намира на самият булевард. Не е малък и тих рай в хаоса като Aşşk Kahve, например. Lucca си е хаос в хаоса, но какъв хаос… През деня заведението е една идея по-спокойно и е ресторант, но вечер в Lucca можете да чуете на живо най-известните турски и световни DJи.

Менюто на ресторанта се сменя на всеки няколко месеца, за да бъде винаги актуално и приготвено със сезонни продукти. Всяка неделя от септември до юни от 10 до 15 часа в Lucca има брънч, а през останалите летни месеци има доста обширно меню със закуски, които изглеждат ефектно за Инстаграм снимки.

Lucca Истанбул

До Lucca се стига много лесно, но определено не ви препоръчвам да ходете с кола, защото да успееш да паркираш в целият Бебек си е causa perduta. Разбира се, има вале, но поради ред причини гледаме да избягваме използването на подобен вид услуги.

#thetakeover 🔥 – @buketbaydar #bayramdaistanbul #luccastyle #bbtakesoverlucca #BBblinkstolucca 💋

A post shared by Lucca Style (@lucca_style) on

Истината е, че Lucca е от заведенията, които си заслужава да се посетят, най-малкото заради добрата кухня и бар, а и за да се усети начинът на живот на така наречените “бели турци”.

Адрес: Bebek Mh., Cevdet Pasa Caddesi No:51, 34342 Istabbul

Работно време: Всеки ден от 10 a.m. до 2 р.m.

 

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.