Hot Spots in Istanbul: Lucca

Lucca Истанбул

Hot Spots in Istanbul: Lucca

Разхождайки се по крайбрежната улица в Бебек няма как да не забележете тълпа от хора на тротоара пред Lucca. Високият интерес към заведението не е от днес и това определено е една от най-горещите точки в Истанбул…

Lucca Истанбул

От десет години всеки ден в Lucca се събират множество хора, които имат най-малкото едно общо нещо- любовта към хубавата храна, коктейли, музика и обстановка. Заведението е висок клас, но в никакъв случай не е снобарско. Ежедневни посетители са известни и богати турци и чужденци, случайно преминаващи туристи привлечени от високият рейтинг на заведението, както и хора отворени към по-европейският начин на живот.

Разположено на един хвърлей от Босфора, заведението все пак се намира на самият булевард. Не е малък и тих рай в хаоса като Aşşk Kahve, например. Lucca си е хаос в хаоса, но какъв хаос… През деня заведението е една идея по-спокойно и е ресторант, но вечер в Lucca можете да чуете на живо най-известните турски и световни DJи.

Менюто на ресторанта се сменя на всеки няколко месеца, за да бъде винаги актуално и приготвени със сезонни продукти. Всяка неделя от септември до юни от 10 до 15 часа в Lucca има брънч, а през останлите летни месеци има доста обширно меню със закуски, които изглеждат ефектно за Инстаграм снимки.

Lucca Истанбул

До Lucca стига много лесно, но определено не ви препоръчвам да ходете с кола, защото да успееш да паркираш в целият Бебек си е causa perduta. Разбира се, има вале, но поради ред причини гледаме да избягваме използването на подобен вид услуги.

#thetakeover 🔥 – @buketbaydar #bayramdaistanbul #luccastyle #bbtakesoverlucca #BBblinkstolucca 💋

A post shared by Lucca Style (@lucca_style) on

Истината е, че Lucca е от заведенията, които си заслужава да се посетят, най-малкото заради добрата кухня и бар, а и за да се усети начинът на живот на така наречените “бели турци”.

Адрес: Bebek Mh., Cevdet Pasa Caddesi No:51, 34342 Istabbul

Работно време: Всеки ден от 10 a.m. до 2 a.m.

 

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.