Hot Spots in Istanbul : TAG Cafe & Bistro

Hot Spots in Istanbul : TAG Cafe & Bistro

Hot Spots in Istanbul : TAG Cafe & Bistro

Разхорждайки се един слънчев пролетен ден по Истилял Джадеси, съвсем случайно видяхме в една присечка, малка веранда, на която бяха разположени три маси и много цветя. Така попаднахме в TAG Cafe & Bistro.

Заведението е от любимият ми тип, често срещани из истанбулските сокаци, малки, уютни места, в които можеш да се насладиш на чаша ароматно кафе, вкусна храна или една студена бира.

TAG Cafe & Bistro разполага с много вкусна кухня, любезен персонал, готини клиенти и хубава музика. Заведението е малко, но много уютно и с интересни интериорни детайли. Също така заведението има Certificate of Excellence от TripAdvisor за 2013 и 2014.

Денят, през който намерихме това готино място, беше един от първите наистина топли дни в краят на април. По Истиклял беше доста оживено и търсихме спокойно място, на което да седнем да починем и да пием нещо разхлаждащо. Случайно погледнахме настрани в една присечка и забелязахме едно цветно кътче. Въпреки, че е на няколко крачки от най-оживената пешеходна улица в Истанубл TAG е едно много спокойно място. Тясната уличка, някак си те изолира от шума и можеш спокойно да седнеш и да си починеш.

Hot Spots in Istanbul : TAG Cafe & Bistro

За рабост на Б. в заведението се предлага алкохол и той изпи една хубава студена бира. Споменавам това, защото в голяма част от заведенията за хапване по Истиклял не се предлага алкохол. Трябва да се има и предвид също, че наличието на алкохол в менюто директно завишава цените в заведението, но са идентични с цените в подобен клас заведения в града.

TAG наистина е място, което си залужава, аз лично свързвам атмосферата му с пловдивските заведения в Капана. Лятото когато минахме отново оттам, навън беше пълно с хора, които си говориха и пиеха бира на улицата пред заведението по типичният пловдивски айляшки маниер. В Истанбул за моя огромна радост има много такива места, които си заслужават и TAG Cafe & Bistro определено е едно от тях.

Hot Spots in Istanbul : TAG Cafe & Bistro

Слагам го в графата Hot Spots in Istanbul, защото се намира в центъра на едно от най-оживените места. Защото за мен беше истинско удоволствие да го открия и с удоволствие бих се върнала там. Защото можеш приятелски да си поговриш с персонала и да се почустваш като у дома си.

Адрес:  Postacilar Sokagi 6A-211 | Beyoglu, Istanbul 34433,Turkey

Работно време: Неделя-Четвъртък: 09:00-24:00 ; Петък и Събота: 09:00-02:00

 

Loading Facebook Comments ...

2 comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.