Книжен пост за 2017 / Част трета

Книжен пост за 2017

Книжен пост за 2017 / Част трета

Та-даам! Дойде време и за последните книги, които прочетох през изминалата 2017 година. Ако не сте прочели първа и втора част, можете да го направите сега.

28. Димитър- Уилям Питър Блати

Димитър

От “Димитър” очаквах повече от колкото получих. Не е пълна загуба на време, но определено не се нарежда сред любимите ми трилъри.

 

29. Тетрадката – Никълъс Спаркс

тетрадката

Преди 10 години съм гледала филма със секси Раян, но книгата също не ме разочарова. Бих я определила като леко и кратко любовно романче, което прочетох на един дъх, не защото е нещо невиждано и много интересно, а именно, защото е леко.

 

30. Реджеп Таип Ердоган Биография – Чийдем Акьол

РТЕ биография

Много интересно поднесена биография. Чете се леко като роман. Ако сте някой от феновете на Ердоган, книгата няма да ви хареса особено. В интерес на истината, авторката се е опитала максимално неутрално да разкаже живота на господин Президента.

 

31. Моята прекрасна шпионка – Колин Фалконър

моята прекрасна шпионка

Книгата ми беше много интересна, не само заради историята на главните герои. Да, тя също ми хареса, но никога не бях чела или гледала нещо за събитията в Румъния по време на Втората Световна война.

 

32. Закуска в “Тифани” – Труман Капоти

Закуска в Тифани

Книгата не ми хареса колкото филма, но държа да кажа, че има разлика в историите.

 

33. Жена за обесване – Пънар Кюр

Жена за обесване

Това е книга, към която изпитвам противоречиви чувства. С времето, замисляйки се за нея ми харесва повече, но когато съм я чела, съм я оценила с две от пет звезди. Историята е по действителен случай и е интересна, но някак си не ми допадна стила на писане на авторката.

 

34. Към един неизвестен бог – Джон Стайнбек

към един неизвестен бог

Това е втората книга на Стайнбек, която чета и откровено казано, не беше моята cup of tea. Не е лоша, дори напротив, но не е моята….

 

35. Кабуслките ляствоци – Ясмина Кадра

кабулските лястовици

Обичам книги с преплетени истории. Тази е една от тях, но “Атентата” на Кадра ми допадна повече. И все пак, препоръчвам книгата.

 

36. 22 ноември 1963 – Стивън Кинг

22 ноември 1963

Тази книга и още една, са книгите, които най-много ми харесаха. Не подозирах, че Кинг може да напише толкова интересен “не ужас” роман. Хареса ми изключително много и, да,това е една от най-ярко откроилите се за мен книги през изминалата година.

 

37. Човек търси Бог. Моят флирт с божественото – Ерик Уайнър

Човек търси Бог

Подготвила съм останалите две книги на Уайнър. Много ми допадна начина му на писане и изчетох книгата с голям интерес. Книгата е уникално пътешествие през едни от най-известните и екзотични религии.

 

38. Паметта на Истанбул – Ахмед Юмит

Паметта на Истанбул

Ако не попадате за пръв път в блога ми, би трябвало да знаете, че изпитвам силна любов към Истанбул. Може би и това е причината това да ми стане една от най-любимите книги. Исторически трилър, който се разиграва в сърцето на вечния град, изпълнен с много интересни факти. Уникална книга!

 

39. Произход – Дан Браун

Произход

С нетърпение очаквах да прочета “Произход”. Разбира се, хареса ми, но определено това не е най-силната книга на Дан Браун. Но пък, да ви кажа, с голям кеф си я изчетох.

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.