#Книжен пост 2

#Книжен пост 2

Това лято определено пада голямо четене! Не мога да отрека, че и голям помощник ми е Goodreads, чрез който открих много интересни книги. Няма да се впускам в описания на книгите, защото поста ще се натовари излишно много. 

Умберто Еко- Пражкото гробище

пражкото гробище

Това е книгата, която ме изкара направо извън нерви! Не искам и да си помислям някога отново да посегна към книга от автора. Четейки рецензии на други негови книги разбрах, че при него действието винаги се развива с изключително бавна скорост, което аз лично не мога да понасям. Признавам си, че можах да стигна до края на тази толкова….. бавна… история.

Робърт Джеймс Уолър- Мостовете на Медисън

Мостовете на Медисън

Не мисля, че има смисъл да разяснявам на някого сюжета, защото едва ли има човек(жена), която не е гледала прекрасният филм с Мерил Стрийп и Клинт Истууд. И филма и книгата ми харесаха много. Дори сега, около месец след като съм я прочела, връщайки се отново към спомена за нея ми харесва още повече. Имаше моменти, в които не ми допадаше, но след две страници можех да се разплача. Това е една прекрасна, но и тъжна книга.

Катрин Стокет- Слугинята

Слугинята

От много време исках да прочета тази книга, но поизчаках, че да ми поизчезне спомена от филма. Въпреки, че много харесах филма, книгата за мен е по-добра. Много леко се чете въпреки тежките теми, които засяга. Героините, които толкова харесах в филма, сега са ми още по-симпатични.Страхотна книга!

Юнас Юнасон- Сто годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна

сто годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна

Тази книга стана много модерна това лятно, но наистина има защо. Историята е толкова абсурдна, че е чак забавна. Не, наистина книгата е написана с невероятно чувство за хумор и много ми допадна. Бяха ми много забавни срещите на главният герой с Франко, Сталин, Труман, Дьо Гол и т.н.. Страхотен очерк на човека, който едва ли не е измислил атомната бомба!

Осне Сейерстад- Кабулският книжар

Кабулският книжар

Книгата не е по-различна с абсолютно нищо от подобните ѝ. Не знам, защо толкова ми допада да чета подобен тип литература. Интересно е обаче, че от както се заплеснах по подобни книги, осъзнах, че една голяма част от нещата написани в тях са чистата истина. Начина на живот и традициите на дадените народи е описан много добре и достоверно. Прави ми впечатление, че има осезаеми разлики в традициите на мюсюлманските държави. Обединява ги радикалното изповядване на религията и подтисничеството върху жените. Намирам, че точно тези разлики показват, че всъщност чете Корана и го тълкува по свой си начин. За жалост в много държави, кой от кой по-ужасен.

 

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.