Urban Decay Vice 4

Urban Decay Vice 4

Urban Decay Vice 4

Доживях и аз най-накрая да се сдобия с палитра на Urban Decay! След голямо чудене (около 3 часа) реших, че моята палитра ще е Vice 4.

Беше около 22-23 април и имах пари дадени ми да си купя подарък за рожденият ден. Веднага реших, че ще купя някоя качествена палитра и започна голямото чудене на кой точно бранд да се спра, защото както знаете пазарът в момента е заринат от най-различни марки и палитри. Разглеждайки feelunique реших, че е крайно време да пробвам някой от продуктите на Urban Decay.

Не ми се искаше да взимам някоя от Naked палитрите, защото вече бях намерила перфектният им двойник и за това се спрях на Vice 4. Оказа се, че съм взела последната налична палитра и от тогава все още я няма налична в сайта.

Urban Decay Vice 4

Палитрата съдържа 20 цвята сенки с големина 0.8g и двойна четка за очи. Цената на  Urban Decay Vice 4 e 57 евро,  което прави по 5,70лв за сянка. За сравнение единичните сенки на UD се продават за 38лв за 1,5g, което прави палитрата много по-изгодна.

Urban Decay Vice 4

Палитрата пристига в картонена кутия, на чиито гръб са показани цветовете в палитрата. Това, което не бях прочела предварително и което всъщност ме изненада беше, че палитрата си има калъф, който освен за съхранение на самата палитра може да се използва и като козметичен несесер. Самата палитра се усеща тежка и здрава. Изработена е от пластмаса, има магнитно затваряне и най-прекрасното огледало, което съм виждала на палитра. Капака на палитрата е 3D, изключително красив е и не мисля, че има вкус, на който не би допаднал.

Urban Decay Vice 4

Сенките са с различни финиши и това прави и формулата им различна. Няма цвят, от който да не съм доволна единствен недостатък на сенките е, че тези с брокат се разпрашват, като това е най-забележимо при Low. Според мен е най-удачно брокатените сенки да се нанасят задължително върху база и с пръсти или с мокра четка, за да се избегне максимално падането им под очите.

Urban Decay Vice 4

Urban Decay Vice 4

 

Четката към палитрата е изработена от синтетичен косъм и е една идея по-жилава, от колкото бих желала, но все пак ще ми влезе в употреба.

Цветовете в Urban Decay Vice 4 са следните (всички цветове са показани без база):

Urban Decay Vice 4

Bones е студено бежово с перлен оттенък и сатенен финиш.

Framed има много мека консистенция, когато го докосвам имам чувството, че пръста ми потъва. Той е топъл прасковен цвят и е с много интересен сатенен-матов финиш. Все още не мога да определя сатенен ли е или е матов.

Discreet същата консистенция като Framed, но тук финиша е откровено матов. Цветът е опушено свето лилаво с топъл подтон.

Bitter е последният матов цвят в палитрата. За разлика от годините два цвята, консистенцията му е по-твърда и следователно по-брашняна. Цветът е светло кафяво с червено-оранжеви тонове.

Grip е сив цвят с топли тонове ,пълен с така нареченият micro-glitter. Заради топлият подтон и блясъка според светлината цветът става по-скоро златист, от колкото сив.

 

Urban Decay Vice 4

Fast-Ball е розов цвят с коралови нюанси. Отново съдържа micro-glitter, но е толкова фин, че финиша на сянката е метален.

Grasshopper е изумрудено зелен цвят съдържащ micro-glitter и е с метален финиш.

Flame е коралов цвят със златен micro-glitter, заради който сянката има по-скоро “мокър” от колкото брокатен или метален финиш.

Deadbeat е тъмно сив цвят със светъл micro-glitter. Финишът му е брокатен.

1985 е с цвят на фуксия, студени лилави тонове и метален финиш.

 

Urban Decay Vice 4

C-note опушен зелен цвят с топли оттенъци и метален финиш.

Low е цветът, който както казах по-горе е най-ронлив. Той е кафяв цвят с топли отблясъци и големи сребърни частици.

Baet Down е виолетов цвят със студени сини отблясъци и метален финиш.

Underhand е метален сливов цвят, с много мека консистенция като Framed и Discreet.

Arctic е синьо-зелен цвят с метални отблясъци и светъл micro-glitter.

 

Urban Decay Vice 4

Crowbar е тъмно масилинено зелено с топли оттенъци и златен блясък.

Pandemonium е цвят тъмна слива с розов блясък и светли блестящи частици. От това съчетание се е получил цвят с метално-брокатен финиш.

Harlot е светъл лавандулов цвят със студен метален финиш.

Robbery е бронзов цвят, с така нареченият заскрежен финиш.

Delete е цвят, за който дълго време бях убедена, че е матов тъмно кафяв цвят, но след като се вгледах по-добре в цвета установих, че съм в грешка. Оказа се, че в цвета има една съвсем лека червена нишка, която кара цвета на светлина да изглежда нещо средно между мат и лек сатен.

В заключение мога да кажа, че палитрата е страхотна и не съжалявам изобщо, че я купих. С този подбор на цветове в Vice 4 могат да се правят най-различни съчетания, както за ежедневен, така и за по тежък грим. Също така палитрата предразполага към много приятна игра с цветовете.

Loading Facebook Comments ...

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.